Uncategorized

Unga ska ha rätt till ett fast jobb direkt efter skolan

Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson skriver i Aftonbladet >>

Ungdomsarbetslösheten är hög i Sverige. Kanske blir det en av valets stora frågor. I så fall måste debatten lyfta sig över den sandlådenivå som hittills varit rådande. Mycket har sagts om varför unga i Sverige har svårare att få jobb än andra grupper. Ofta utgår diskussionen från medvetna missförstånd och ett bollande med statistiken till det som tjänar debattörens syfte. Verklighetens arbetsmarknad är långt borta från debattsofforna och experternas påståenden.

Ungdomsarbetslösheten är hög i Sverige. Kanske blir det en av valets stora frågor. I så fall måste debatten lyfta sig över den sandlådenivå som hittills varit rådande. Mycket har sagts om varför unga i Sverige har svårare att få jobb än andra grupper. Ofta utgår diskussionen från medvetna missförstånd och ett bollande med statistiken till det som tjänar debattörens syfte. Verklighetens arbetsmarknad är långt borta från debattsofforna och experternas påståenden.

Kopiera länk