Inlägg

Tillsammans är vi starkare

Natten mot söndag fördes fyra män och två kvinnor till sjukhus i Malmö, efter vad polisen betecknar som mordförsök. Enligt vittnen hade personerna som attackerades tidigare under kvällen deltagit i en feministisk demonstration. På söndagskvällen uppgav Svenskarnas parti att några av de inblandade är medlemmar i partiet. Idag måndag hade två gymnasieskolor i Stockholm, varav en med judiska klasser och en som är känd för sin mångkulturella framtoning, blivit nedsprejade med hakkors och nazistiska slagord.

Det är viktigt att vi nu, allesammans, ställer oss upp och tydligt visar att vi inte låter nazisterna segra. Vi kan inte längre vifta undan det här med ”de som blev attackerade får säkert skylla sig själva”. Nazisterna och fascisterna mobiliserar, de trappar upp sitt våld och vi kan inte tysta se på.

Malmö, Skåne, är nära oss rent geografiskt. Men det spelar ingen roll om det hade varit feminister och antirasister i Norrbotten som blivit attackerade – vi hade solidariskt visat dem vårt stöd. Vi står sida vid sida med de som kämpar för ett bättre samhälle, en bättre värld, oavsett var de bor. Och när de blir attackerade av nazister, är det också en attack på oss.

Vänsterpartiet Halland vill på det här sättet visa sitt stöd för alla antirasister, feminister och demokratikämpar som runtom i Sverige varje dag ger av sina hjärtan, sin tid och sitt engagemang för att kämpa för en rättvisare värld. Våra hjärtan är med de skadade och deras familjer och vänner.

Sörj nu, men glöm inte att också organisera er. Tillsammans är vi fler.

¡No pasarán!

Kopiera länk