Inlägg

Tack för era röster – nu börjar nästa valrörelse

Vänsterpartiet gick framåt i EU-valet. Både i riket och i Halland. Inte så mycket som vi hoppats på då vi gärna sett att två av EU-mandaten hamnat hos oss. Nu blev det inte så. Nu blev det ett mandat men historiskt vet vi vad ett Vänsterpartimandat kan åstadkomma. Alldeles oavsett vilken Vänsterpartikandidat som vi skickat till Bryssel har hon eller han sett till att få upp de feministiska frågorna på agendan och lyckats nå mycket goda resultat.

Vänsterpartiet Halland gratulerar Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ, och vi gläds åt den feministiska vågen. Samtidigt sörjer vi att Sverige också skickar ett rasistiskt och fascistiskt parti till Bryssel.

Nu ska vi se framåt. I september går vi till val på hemmaplan. Här har vi redan lagt en bra grund för våra frågor. Frågor som engagerar. I lördags stod jag och Jesper Berglund utanför Falkenbergs fotbollsarena och pratade politik. Trots att EU-valet inte var avslutat var det äldreomsorg, skola och schyssta arbetsvillkor som fansen ville diskutera.

Nu börjar en ny valrörelse med nytt innehåll och nya förutsättningar. Nu går vi ut och tar fighten!

Anita Gidén, ordförande Vänsterpartiet Halland
vänsterpartiet tack
Kopiera länk