• Hem
  • Ingmari Carlsso...
sida

Ingmari Carlsson

Hej!DSC02436

Hej!

Jag heter Ingmari Carlsson, kallas allmänt för Ia, mitt eget sätt att säga Ingmari när jag vad liten. Jag är 64 år. I det civila är Jag lärare på Påskbergsskolan, och jobbar med de yngre klasserna.

 

Varför jag blev vänsterpartist.

Jag har alltid haft åsikter som legat till vänster i politiken, solidaritet och rättvisa är ledord och då passar Vänsterpartiet bra. Aktiv i politiken blev jag genom intressefrågor innan det blev att jag började engagera mig i ett parti. Det var först FNL rörelsen i slutet av 1960-talet och senare Folkomröstningen om kärnkraft på 1980 talet. Är aktiv sedan 1995 i Vänsterpartiet lokalt.

Mina hjärtefrågor!

Det är många, från vård- och omsorgsfrågor till internationell politik. Eftersom jag jobbar inom utbildningssektorn är det just de frågor som berör. Sedan har jag alltid haft en förkärlek för planeringsfrågor, hur man ska bygga och hur man planerar för bra balans mellan landsbygd och stad, mellan natur och bebyggelse, miljö och verksamheter.

 

Jag ser upp till människor med civilkurage, som vågar stå upp och gå emot, men jag har också mycket stor respekt för alla våra äldre som varit med och byggt upp en välfärd med sitt idoga arbete. Jag har mycket av deras strävsamhet i mig själv. Även vi som är fritidspolitiker är lite av vardagshjältar som är värda lite respekt och uppmuntran oftare.

Något lite roligt om mig

En riktigt bra dag är när solen skiner, en go fika nedpackad, ett dopp i havet från april till oktober och en fotbollsmatch på eftermiddagen – det ger mig glädje och balans för hela veckan framöver. Roligt? Funkar för mig!

Tack!

Ingmaris uppdrag inom Vänsterpartiet

Ordförande i Vargbergs lokalorganisation

Ledamot i Kommunfullmäktige Varberg

Ledamot i distriktsstyrelsen

 

 

Kopiera länk