Uncategorized

Moderaterna vilseleder

Hallands Nyheter 3 juli 2010

Hallands Nyheter 3 juli 2010

Replik. Vi vill ge mer till många, inte som Moderaterna mycket till få, skriver Freddy Jensen (V) i den här repliken till Mikael Svensson (M), båda riksdagskandidater. Svensson skrev den 21 juni.

Mikael Svensson säger att jag inte nämner alla skattehöjningar vi tänker genomföra och räknar upp hela tre stycken, varav en är direkt felaktig och två är för att rädda vår miljö – det viktigaste vi har.

Vi har aldrig någonsin sagt att vi ska införa en ungdomsskatt – det är en direkt lögn om det är det Svensson menar. Men jag ska dock vara lite hjälpsam. Jag tror att han menar att vi vill ta bort den generella halvering av arbetsgivaravgiften för ungdomar som Moderaterna infört. En sänkning som företag som McDonalds tacksamt tog emot som en ren vinst.

Vi i De rödgröna vill att en sådan subvention ska komma ungdomarna till del, och därför vill vi att den som nyanställer ungdomar ska bli helt befriad från arbetsgivaravgiften under 12 månader. En himmelsvid skillnad, och absolut inget införande av en ungdomsskatt. Men det är klart – har man som moderat varit skyldig till att införa en särskild pensionärsskatt så vill man nog gärna försöka skifta fokus…

Mikael Svensson har, precis som alla moderater, en ohejdbar tro på att vi behöver mindre förbud och regleringar. Och det har vi andra sett resultatet av de senaste åren med finanskris i världen. Förbud och regleringar behövs i vår värld annars blir det anarki. Och det tror jag inte ens att du, Mikael Svensson, ställer upp på.

Vad du däremot ställer upp på är att klyftorna i samhället ska bestå. Det gör inte jag. Jag vill jobba för att klyftorna ska minska för att slutligen försvinna. Och jag tror att vi till sist kan lyckas, men då gäller det att inte ge upp som du tydligen gjort. Man måste vilja göra världen bättre.

Mikael Svenson säger att han och Moderaterna jobbar för att människor ska vara arbetslösa och sjuka så kort tid som möjligt. Det gör även Vänsterpartiet. Men Moderaterna tror att man blir frisk och får ett jobb av att bli utan ersättning från sina försäkringar. Det tror inte vi i Vänsterpartiet. Vi tror att man blir frisk av att få adekvat vård, och att man får jobb tack vare att det finns arbetstillfällen.

På ett ställe är vi helt och hållet, fullständigt och rörande, överens – Vänsterpartiet vill ge mer till många!

Vi vill inte göra som Moderaterna – ge mer, mycket mer, till få! Men det är inte bidrag vi vill ge – det är rättvisa utbetalningar från de försäkringar som gör att folk kan klara sig i en situation där de blivit utan arbete, eller där de av en eller annan orsak har blivit sjuka.

Freddy Jensen

Kopiera länk