Inlägg

Med hopp om värme

http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en Kathrine Quale http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Roger_Waters_concert_11.jpgJag var på en väldigt bra konsert härom helgen, Roger Waters spelade sin klassiska The Wall på Ullevi i Göteborg. Ljudet var magiskt, rösten var felfri och budskapet solklart: Lita inte på regeringen! Där satt jag på min stol och skrattade lite inombords, bredvid mig satt ordförande i kommunfullmäktige från en närliggande kommun. En vän till mig hade bjudit med honom och middagen innan konserten var första gången vi träffades. Finns de som säger att man inte ska blanda politik och nöje och detta kunde mycket väl ha varit en sådant tillfälle men istället fick vi till en bra diskussionen om olika värderingar och synsätt.
Vi var i alla fall överens om en sak och det var att sverigedemokraterna inte hör hemma i riksdagen och att främlings-fientlighet inte hör hemma någonstans överhuvudtaget. Vi talade även om hur viktigt det är att visa respekt inför att andra har olika värderingar, men också om hur oerhört viktigt det är att markera att det inte är samma sak som att acceptera dem.
På tal om detta så fick jag ett argt inlägg på min facebook-sida igår efter att jag hade påstått att Jimmie Åkesson lika väl skulle kunna vara iklädd en pyjamas och gå omkring med en hink på huvudet, och att det tyvärr inte skulle förändra att en pytteliten procent fortfarande skulle välja att rösta på Sd. Tydligen kände sig denna person kränkt av mitt påstående och ansåg att jag nervärderade sd’s väljare och att jag skulle skämmas för att jag inte respekterade att alla faktiskt inte har samma åsikter. Varpå jag svarade att sverigedemokraterna skulle ha mycket att lära sig från honom!
Idag är det för övrigt 381 dagar kvar till valet och jag känner på mig att 2014 kommer att bli ett år i förändringarnas tecken. Sverige har de senaste åren blivit ett land med betydligt kallare samhällsklimat men stödet för Vänsterpartiet ökar och med det också hoppet om värme.

Jag var på en väldigt bra konsert härom helgen, Roger Waters spelade sin klassiska The Wall på Ullevi i Göteborg. Ljudet var magiskt, rösten var felfri och budskapet solklart: Lita inte på regeringen! Där satt jag på min stol och skrattade lite inombords, bredvid mig satt ordförande i kommunfullmäktige från en närliggande kommun. En vän till mig hade bjudit med honom och middagen innan konserten var första gången vi träffades. Finns de som säger att man inte ska blanda politik och nöje och detta kunde mycket väl ha varit en sådant tillfälle men istället fick vi till en bra diskussionen om olika värderingar och synsätt.
Vi var i alla fall överens om en sak och det var att sverigedemokraterna inte hör hemma i riksdagen och att främlings-fientlighet inte hör hemma någonstans överhuvudtaget. Vi talade även om hur viktigt det är att visa respekt inför att andra har olika värderingar, men också om hur oerhört viktigt det är att markera att det inte är samma sak som att acceptera dem.
På tal om detta så fick jag ett argt inlägg på min facebook-sida igår efter att jag hade påstått att Jimmie Åkesson lika väl skulle kunna vara iklädd en pyjamas och gå omkring med en hink på huvudet, och att det tyvärr inte skulle förändra att en pytteliten procent fortfarande skulle välja att rösta på Sd. Tydligen kände sig denna person kränkt av mitt påstående och ansåg att jag nervärderade sd’s väljare och att jag skulle skämmas för att jag inte respekterade att alla faktiskt inte har samma åsikter. Varpå jag svarade att sverigedemokraterna skulle ha mycket att lära sig från honom!
Idag är det för övrigt 381 dagar kvar till valet och jag känner på mig att 2014 kommer att bli ett år i förändringarnas tecken. Sverige har de senaste åren blivit ett land med betydligt kallare samhällsklimat men stödet för Vänsterpartiet ökar och med det också hoppet om värme.

Vid pennan
Maria Rasmussen

Kopiera länk